مطالعات نشان میدهد که عواملی مثل نژاد، هوش، جنسیت و قرار گرفتن در معرض بدرفتاری بر بازشناسی هیجان چهره اثر می گذارد (پاجر، لینگر و گاردنر، ۲۰۱۰). بدرفتاری، با نقص در بازشناسی حالات چهره همبسته است (سولیوان، کریکپاتریک و مک دونالد[۱۲۹]، ۱۹۹۵؛ پولاک[۱۳۰] و همکاران، ۲۰۰۰؛ پولاک و کیستلر[۱۳۱]، ۲۰۰۲؛ پولاک و سینها[۱۳۲]، ۲۰۰۲؛ پولاک و تولی–اسچیل[۱۳۳] ، ۲۰۰۳). این نکته بسیار مهم است چرا که اکثریت دختران با رفتار ضد اجتماعی، مورد سوءاستفاده و غفلت قرار می گیرند (زلوتنیک[۱۳۴]، ۱۹۹۹؛ دیکسون، هووی و استارلینگ[۱۳۵]، ۲۰۰۵؛ کریسچر و سیویک[۱۳۶] ، ۲۰۰۸). تحلیل واریانس چند متغیری، اثر کلی از ضربه[۱۳۷]–بی توجهی را در بازشناسی ۶ هیجان نشان نداد ولی تجزیه و تحلیل یک متغیری از متغیرها نشان داد که دخترانی که بدرفتاری را تجربه کرده بودند در بازشناسی هیجان ترس دقت کمتری داشتند. دختران با اختلال سلوک با تاریخچهای از بدرفتاری، عملکرد پایینی در شناسایی هیجان ترس دارند. در کل، تفاوت معناداری بین دختران با اختلال سلوک و گروه کنترل دیده نشد (پاجر، لینکر و گاردنر، ۲۰۱۰). در توجیه این عدم تفاوت، عقیده بر این است که زنان نسبت به مردان توانایی بازشناسی هیجان چهرهای بیشتری را دارند (ام سی کلور[۱۳۸]، ۲۰۰۰؛ تایر[۱۳۹] و جانسون، ۲۰۰۰) و فعالیت مغزی بیشتری را در پاسخ به محرکهای هیجانی نشان می دهند (ویلییامز[۱۴۰] و همکاران، ۲۰۰۵). پاجر، لینگر و گاردنر (۲۰۱۰) با مطالعه بر روی دختران با اختلال سلوک به این نتیجه رسیدند که هوش رابطه مثبت معناداری با دقت در شناسایی هیجانهای ترس، شادی، غم و نفرت دارد. دختران با اختلال سلوک و صفات بیرحمانه–بیاحساس، به زمان بیشتری احتیاج دارند تا هیجان غم، ترس و شادی را بازشناسی کنند و اغلب هیجان غم را کمتر شناسایی میکنند، در حالی که در شناسایی هیجان ترس، عملکرد بهتری دارند (اسچووینک و همکاران، ۲۰۱۴).
۲-۵- اختلال سلوک زودآغاز و دیرآغاز
در میان کودکانی که سطح بالایی از مشکلات رفتاری را نشان میدهند، کمتر از ۵۰ % از آن ها این مشکلات را در نوجوانی ادامه خواهند داد (بارکر و ماقان[۱۴۱]، ۲۰۰۹). با این حال، افراد با اختلال سلوک در معرض خطر مداوم برای نشان دادن رفتار ضداجتماعی در زندگی بزرگسالی هستند، به خصوص اگر آن ها تشخیص اضافی برای اختلال کمبود توجه/بیش فعالی را هم داشته باشند. افراد با اختلال سلوک همراه با اختلال کمبود توجه/بیش فعالی، سطوح پایین تری از پاسخ هیجانی به محرک های ناخوشایند را دارند (هرپرتز[۱۴۲] و همکاران، ۲۰۰۵). افراد با اختلال سلوک در معرض خطر اختلال های خلقی، اختلال های اضطرابی، اختلال استرس پس از آسیب، اختلال های بدنی، اختلال روان پریشی و اختلال های وابسته به مواد مخدر در بزرگسالی هستند. اختلال کمبود توجه/بیش فعالی و اختلال نافرمانی مقابله ای هر دو در افراد مبتلا به اختلال سلوک رایج است و این همبودی نتایج بدتری را ارائه میدهد. اختلال سلوک ممکن است با یک یا بیشتر از یک اختلال روانی شامل اختلال یادگیری خاص، اختلال افسردگی یا اختلال دو قطبی رخ دهد (انجمن روانپزشکی آمریکا، ۲۰۱۳). کمبودهای تحصیلی از دیگر مشکلات مطرح شده در این کودکان است و اغلب سطوح پایینی از پیشرفت تحصیلی را نشان میدهند و در مدرسه مردود میشوند (کراتوچویل[۱۴۳] و همکاران، ۱۹۹۸). دستاوردهای علمی، به ویژه در خواندن و دیگر مهارت های کلامی، اغلب با توجه به سن و هوش، در زیر سطح انتظار است و ممکن است تشخیص اضافی از اختلال یادگیری خاص و اختلال ارتباطی را توجیه کند (انجمن روانپزشکی آمریکا، ۲۰۱۳).
کودکان با اختلال سلوک در مهارت های حل مسئله که زیربنای تعاملات اجتماعی است کمبود دارند. ناتوانی در درک عقاید و نظرات، افکار، عواطف و احساسات دیگران، سوگیری در توجه انتخابی و یادآوری و خشم تکانشی از نقص های مطرح در حوزه ی شناختی این کودکان است (باریت و الندیک[۱۴۴]، ۲۰۰۴). نقایص شناختی به ویژه نقص در کارکردهای اجرایی در سال های اولیه زندگی میتواند در سبک رفتاری تکانه ای نقش داشته باشد (لوین و هانتن[۱۴۵]، ۲۰۰۵). محققان معتقدند که بازداری، مهمترین مؤلفه کارکردهای اجرایی است که در افراد با اختلال سلوک نقص دارد (رایجماکرز[۱۴۶] و همکاران، ۲۰۰۸). نارسایی هایی همچون عدم بازداری در نوجوانان با اختلال سلوک، با اختلال در منطقه پیشانی رابطه دارد (نیگ[۱۴۷]، ۲۰۰۳).
گیانکولا[۱۴۸] و همکاران (۱۹۹۸) عملکرد شناختی اجرایی و خلق و خو دختران نوجوان با اختلال سلوک را با افراد عادی بررسی و مقایسه کردند. نتیجه این پژوهش نشان داد که گروه با اختلال سلوک، عملکرد شناختی اجرایی پایین تر و خلق و خوی دشوار بیشتری دارند. باردون[۱۴۹] و همکاران (۱۹۹۸) نیز با بررسی دختران نوجوان با اختلال سلوک دریافتند که این نوجوانان مشکلات پزشکی بیشتر، خودگزارش دهی ضعیف از سلامت کلی، وابستگی به الکل یا ماری جوانا، سیگار کشیدن، بیماری های مقاربتی و حاملگی زودرس را دارند.